Prof. Dr. Asaf Varol
avarol@firat.edu.tr
20-23 Eylül 2001 tarihleri arasında Karabük İli Safranbolu İlçesinde önemli kültürel etkinlikler yapıldı. İletişim Fakültelerini doğrudan ilgilendiren bu festivale devlet bakanları, milletvekilleri, iletişim fakülteleri dekanları, bürokrasinin değişik kesimlerinden birçok temsilci ve eserleri ile iletişim fakültelerinin bazı öğrencileri katıldılar.
Sanat dünyasında bu tür festivallerde ödül almak çok önemli bir faaliyet olarak kabul edilmektedir. İletişim fakülteleri öğrencilerinin eserlerini pazarladıkları yerlerin başında bu tür festivaller gelmektedir. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Ekim 2001 sonunda öğrencileri ile buluşmuş olacak. Dolayısıyla gelecek yıl yapılacak olan 3. Altın Safran Belgesel Film Festivaline, Üniversite olarak bizler de katılmış olacağız. Üniversite olarak bu çalışmaları daha da başarı ile yürüteceğimize inanıyorum. Çünkü FIRAT Televizyonu imkanlarını küçümsememek gerekir. Mevcut 19 İletişim Fakültesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümleri içerisinde alt yapısı tamam olan üniversiteler içinde Fırat Üniversitesi ilk 6 içerisinde yer almaktadır. Yıllardır mezun veren bazı İletişim Fakültelerinde imkanlar bizden çok daha sınırlıdır.
1991 yılından beri FIRAT Televizyonu ile sürdürülen yayıncılık çabalarının meyvesini, İletişim Fakültemize öğrenci alınması şeklinde almış olduk. Şimdi hedefi daha da büyük belirlemeliyiz. Artık bundan böyle festivallerde Fırat Üniversitesi İletişim Fakülteleri öğrencilerinin de ismi geçmesi için tüm gücümüzü harcayacağız.
Safranbolu’da İletişim Fakülteleri dekanları toplantısı yapılarak önemli kararlar alındı. En önemli kararlar arasında İletişim Fakültelerinin her türlü faaliyetlerini birlikte yapması, önerileri önce kendi aralarında oluşturması ve güçlenerek yaptırım inisiyatifi kazanması hedeflenecektir.
İletişim Fakültelerinin kalitesinin artırılması için yapılacak ortak çalışmaların başında, ÖSS’de Sözel puanı yerine Eşit Ağırlık puan türünün aranması kararlaştırıldı. Çünkü İletişim Fakültelerinin gelişen teknolojik gelişmelere ayak uydurmaları için eşit ağırlık puan türünün öne çıktığı görüşü oybirliği ile benimsendi.
Diğer önemli bir gelişme ise, teknolojik değişikliklere uygun yeni derslerin okutulabilmesi için ders müfredatlarının yeniden düzenlenmesi ve bir sonraki toplantıda gündeme alınmasıdır. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dersleri içinde yer alan bilişim alanındaki derslerin yer alması, diğer İletişim Fakültesi Dekanlarınca da olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.
İletişim Fakültelerinin yerel bağlamda radyo ve televizyon yayınları yapmalarının da zorunlu olduğu ve durumun ilgili makamlara iletilmesi kararlaştırıldı. İletişim Fakülteleri arasındaki işbirliği, günden güne daha da kuvvetlenmekte ve bu fakültelerin birbirlerinin haklarını savunma olgusunu öne plana çıkartmaktadır. Bu tür işbirliğinin diğer fakültelerce de yapılmasını arzularım.
Yorum (1)
Ali| 5 Temmuz 2024
Hi there, just became aware of your blog
through Google, and found that it’s really informative. I’m going to
watch out for brussels. I’ll be grateful if
you continue this in future. A lot of people will be
benefited from your writing. Cheers!