Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinde Görev Değişikliği

Prof. Dr. Asaf Varol
avarol@firat.edu.tr

Toplam 45 üyesi bulunan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu 26 Ocak 2002 günü 31 üyenin katılımı ile yapıldı. Divan Başkanlığı görevi tarafımdan yürütülen bu toplantı, demokrasi kurallarının azami düzeyde uygulandığı bir atmosferde gerçekleştirildi.

Önceki Cemiyet Başkanı Bedrettin Keleştimur’un, ısrarlara rağmen seçilecek yeni yönetim kurulunda görev almak istemediğini belirtmesi üzerine, üyeler tarafından 14 farklı aday ismi önerildi. Her aday bu 14 adaydan istediği 7 kişiyi listesine yazdı. Gizli oylama sonucunda Ahmet Teyfik Ozan, Recep Bağcı, Yücel Çakmak, Şükrü Kacar, Yusuf Boydak, Şerif Kaya ve Celal Şener yeni yönetim kurulu üyeleri olarak seçildiler.
Denetleme Kurulu üyeliklerine Muammer Aksoy, Lütfü Parlak ve Hüseyin Göçeri ve Üst Kurul Üyeliklerine ise Bedrettin Keleştimur, Asaf Varol ve Celal Şener seçildiler.

Yeni seçilen Yönetim Kurulu kendi aralarında yaptıkları seçim sonrasında Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Şükrü Kacar hocamızı getirdiler. Bu olağan kongre sonrasında Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi el değiştirmiş oldu. Seçimlere hazır liste olarak girilmemesi, her önerilen ismin yönetim ve denetleme kurulu üyeliklerine yazılması ve gizli oylama sonucunda sıralamanın belirlenmiş olması, gerçek anlamda bir demokrasi örneğinin yaşanmasına vesile olmuştur.

Yeniden görev almak istemeyen Bedrettin Keleştimur ve arkadaşları, yönetimleri döneminde başarılı çalışmalara imza attıklarına şahit olmuştuk. Yaptıkları bazı etkinlikler sayesinde, Elazığ İlimizin ulusal medyada tanıtılması sağlanmıştır. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortak düzenlenen etkinlikler sayesinde birleştirici ve kaynaştırıcı rolü oynayan Sayın Keleştimur’un herhalde en üzüldüğü konu, kendi dönemlerinde Elazığ’da ikinci bir Gazeteciler Cemiyetinin (Elazığ Gazeteciler Cemiyetinin) kurulması olsa gerek.

Elazığ’da iki ayrı Gazeteciler Cemiyetinin varlığı bana göre gereksizdir. Çünkü ikinci cemiyetin kurulmasının nedeni, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinden bir grup basın çalışanlarının ayrılması sonucu gerçekleşmiştir. Ümit ediyorum ki, yeni yönetim birleştirici bir misyon üstlenerek Elazığ Gazeteciler Cemiyeti ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinin bir araya gelmesini sağlayabilir.

Genel Kurulda yaşanan en önemli unsur isteyen üyenin görüşlerini rahatlıkla beyan edebilmesi idi. Yapıcı eleştiri olarak algılanabilecek konular arasında ödüller ve basın mensuplarına yapılan saldırıların Cemiyet tarafından yeterince desteklenmediği hususları idi.

Geçen dönemlerde adeta ödül enflasyonu yaşanıyordu. Kanımca ödül sayısının çok fazla oluşu, gerçek anlamda ödüle layık olanları üzüyordu. Ödül verilirken hatır ve gönül işi yapılmamalıdır. Herkesin kendisini ödüle layık görerek müracaat etmesi doğaldır. Ancak, seçici jüri, değerlendirmeleri yaparken çok titiz davranmalı ve gerçek ödül sahiplerini bulmalıdır. Hocamız Sayın Şükrü Kacar ve ekibini kutlar, her türlü olumlu faaliyetlerinde kendilerini destekleyeceğimizi belirtir, kendilerine başarılar dilerim.

YAZIYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir