İletişim Fakülteleri Dekanlarının Teveccühüne Layık Olabilmek!

Prof. Dr. Asaf Varol

Mersin’de yapılan İletişim Fakültesi Dekanları toplantısının benim açımdan ayrı bir önemi vardı. Çünkü Dekan kimliğim olmamasına karşın, bu toplantıya katılmam istenmiştir. Toplantı süresince iletişim fakültesi dekanlarından görmüş olduğum yakın ilgi ve özellikle de yeni oluşturulan Yürütme Kurulu üyeliğine oybirliği ile seçilmiş olmamın bende yarattığı memnuniyeti ifade edebilecek cümleler bulmakta güçlük çekiyorum. Bana karşı duyulan sevgi ve güvene layık olmak, gerçekten büyük emek gerektirecek.

8 Nisan 2006 Cumartesi günü Yönetim Kurulu üyeleri olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıda Yürütme Kurulu üyeleri olarak kendi aramızda iş bölümü yaptık. Yürütme Kurulu Başkanlığına Gazi Üniversitesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Alemdar Korkmaz, Başkan Vekilliğine Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Aksöyek, Genel Sekreterlik görevine bendeniz, oybirliği ile seçilmişlerdir. Yönetim Kurulu ilk toplantısında bir strateji belirlemiş ve Dekanlar Toplantısında alınan kararların hayatiyete geçirilmesi amacıyla, yoğun çalışma kararı almıştır.

Akreditasyon ve Kalite Geliştirme konusunda Prof. Dr. Hülya Yengin, Prof. Dr. Belma Akşit ve Prof. Dr. Asaf Varol’dan oluşan bir komisyon kurulmuştur. Dekanlar toplantısında alınan diğer kararlardan bazıları aşağıda verilmiştir.

1. İletişim fakültelerinin sayısının dondurulması ve tüm bölümlerinin kontenjanlarının azaltılarak belirlenmesi,
2. Ö.S.S. sınavına eşit ağıtlık alanından giren adaylar 0.8 katsayı ile ‘Halkla İlişkiler ve Reklamcılık’ ve ‘Reklamcılık ve Halkla İlişkiler’ bölümlerini tercih edebilirken, bölüm içerikleri benzer olmasına rağmen ‘Halkla İlişkiler ve Tanıtım, ‘Halkla İlişkiler’, ‘Reklamcılık’ ve ‘Reklam Tasarımı ve İletişimi’ bölümlerini 0.3 katsayısı ile tercih etmelerinden dolayı, adayların seçenek olanaklarını daraltan bu sorunu çözmek için diğer tanımlamaların da ilave edilerek eşit ağırlık öğrencilerinin de 0.8 katsayısı ile tercih yapabilmelerine olanak verilmesi konusunda çalışma yapılmasına, yürütme kurulunun bu konuda görevlendirilmesi,
3. İletişim Eğitimi Konseyi kurulması konusunda iletişim fakülteleri yürütme kuruluna yetki verilmesi,
4. İletişim fakültelerinin ortak olarak öğrenci çalışmalarını ödüllendirecekleri genel bir yarışma düzenlemesi önerisinin olgunlaştırılması,
5. Mesleki örgütlerin kurulması konusunda destek olunması, meslek örgütlerinin iletişim fakültelerinin dekanlar toplantılarının ardından konularıyla ilgili sunuşlar yapabileceği, alınan bazı önemli kararlardır.

Dekanların oluşturdukları bu güç birliği sayesinde, iletişim fakültelerinin sorunlarının çözümünün kolaylaşacağı inancındayım.

YAZIYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum (1)

  • Ada| 5 Temmuz 2024

    hey there and thank you for your information –
    I have definitely picked up anything new from right
    here. I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly.

    I had been wondering if your web host is OK?
    Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently
    affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
    Well I am adding this RSS to my email and could look out
    for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again very soon..

  • Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    32 İLDEK KONSEYİ BOLUTOPLANTI KAYIT DUYURUSU

    İletişim fakülteleri aktif veya önceki dekanların, aktif veya önceki rektör ve rektör yardımcılarının katılacağı 32. İLDEK Konseyi toplantısı, 17-19 Ekim 2024 (Perşembe-Cumartesi) tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. İLDEK Konsey toplantısı, 2000 yılından beri her yıl kesintisiz sürdürülen bir etkinliktir. Bu toplantılar 24 yıldır yapılmakta ve katılımcılar iletişim fakültelerinin mevcut durumlarını, ileriye yönelik projeksiyonlarını, paydaşlarla iş birliklerini, eğitim ve öğretim müferadlarının değişen teknolojik gelişmelere uyarlanmasını vb. diğer konuları tartışmaktadır. İLDEK Konseyi Genel Kurulunun almış olduğu kararlar, öneri amacıyla ilgili resmi ve özel kurumlara iletilmektedir.

    TOPLANTI KAYIT DUYURUSU

    CIDA 2024 Symposium Paper Reviewer Assignment Form

    İLDEK (İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi), İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi İşbirliği ile 4. Dijital Çağda İletişim Sempozyumu “Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka” teması ile 28-30 Kasım 2024 tarihleri Arasında, Gazimağusa, Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesinde yapılacak.

    Sempozyum ile ilgili bilgiler https://cidainternational.org/ adresinde yayınlanmıştır.

    Bu sempozyuma gönderilen bildirilerin hakemleri arasında yer almak istiyorsanız, burayı tıklayınız ve açılan penceredeki formu doldurunuz.

    İletişim Fakültesi Dekanlarımızın CIDA 2024 sempozyumunu kendi fakültelerindeki akademisyenlere duyurmalarını istirham ediyoruz. Fakültelerinizde CIDA 2024 sempozyumuna hakem olmak isteyen akademisyenlerin bu formu doldurmaya teşvik etmenizi bekliyoruz. Saygılarımızla

    İLDEK-İLAD-EMU