1972-73 yıllarında Almanya’da Almanca dil eğitimi ve Makina Mühendisliği ile ilgili staj çalışmalarını tamamladı. IAESTE bursu kazanarak 3 ay süre ile Alman Demiryollarında staj yaptı. 1977’de Fırat Üniversitesi’nden bölüm birincisi olarak “Makine Mühendisi” unvanı ile mezun oldu ve aynı yıl İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimine başladı. 1979’da “Yüksek Mühendis” unvanını aldı. 1978 de İTÜ TRIGA MARK II Nükleer Reaktöründe montaj mühendisi olarak başladığı görevini, 1979 Yılından itibaren Fırat Üniversitesi’nde “Araştırma Görevlisi” olarak sürdürdü.

Doktora çalışmalarının deneysel kısımlarını DAAD (Deutscher Akademischer Austauscht Dienst) Bursiyeri olarak 1981 ve 1982 yıllarında Almanya’da Karlsruhe Institute of Technology’de tamamladı ve 1983 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinden “Doktor” unvanını aldı. 1990 Yılı’nda YÖK/Dünya Bankası Projesi kapsamında 9 ay süre ile Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Indiana ve Purdue üniversitelerinde bilgisayar sistemleri alanlarında akademik çalışmalar yaptı. 1991 yılında Enerji Eğitimi dalında “Doçent” unvanını aldı.

1991 yılında Türkiye’de ilk yerel üniversite televizyonunu Fırat Üniversitesinde kurdu ve yerel televizyon yayıncılığını başlattı.

1992 de 4 ay süre ile İngiltere’de Salford ve Bradford üniversitelerinde bilgisayar destekli eğitim ve tasarım konularında akademik çalışmalar yaptı. 1995 Yılında Mesleki ve Teknik Eğitim ve Bilişim konularında çalışmalar yapmak üzere ABD’de Oklahoma State Üniversitesi’ne davet edildi.

1997’de Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Anabilim Dalında “Profesör” unvanını aldı. 1998 yılında Almanya DAAD bursu ile Bremen Üniversitesi’nde robotik alanında projeler üzerinde çalışmalar yaptı.

1999-2002 yılları arasında YÖK Enformatik Milli Komitesi üyesi olarak Türkiye’de uzaktan eğitim çalışmalarını yönlendirdi. 2000-2009 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul, Mesleki ve Teknik Eğitim Doçentlik Temel Alan komisyon üyesi olarak görev aldı.

2000-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi kurucu dekanı olarak görev yaptı.

2003-2005 yılları arasında ABD’de West Virginia Üniversitesi’nde bilimsel çalışmalar yaptı ve farklı dersler verdi.

2007-2008 yıllarında kurma çalışmalarını yürütmek üzere Siirt Üniversitesi’nde Rektör Vekili olarak görevlendirildi. Aynı yıllarda Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürdü.

1998-2001 yılları arasında Doğu Anadolu Kalkınma Projesinde (DAP) Fırat Üniversitesi Koordinatörü olarak görev yaptı. 2001-2004 yılları arasında Elâzığ, Bingöl, Muş, Tunceli, Bitlis ve Siirt İllerine ait “İl Gelişme Planları Projelerini” tamamladı.

1995-1998 yılları arasında YÖK ve Millî Eğitim Bakanlığına “Bilişim Teknolojileri alanında Formatör Öğretmen Yetiştirme Projelerini” yürüttü.

2011 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bursu ile Amerika’da Wilkes Üniversitesinde süpersonik rüzgar tüneli üzerinde araştırmalar yaptı. 2013 yılında Türkiye’deki Mevlâna Programı kapsamında Sam Houston State Üniversitesinde güz yarıyılında Adli Bilişim ve Güvenlik konularında dersler verdi.

2008-2012 yılları arasında Fırat Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak ikinci kez ataması gerçekleştirildi.

2018 ve 2019 yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde Sam Houston State Üniversitesinde lisansüstü düzeyde çevrimiçi dersler verdi.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Uluslararası Ortak Lisans Programını (UOLP) kurdu. Programı başarı ile tamamlayanlara hem Fırat hem de Sam Houston State üniversitelerinden ayrı ayrı olmak üzere iki diploma verilmesini sağladı.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde, Türkiye’de ilk ve halen tek olan Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünü kurdu.

2015-2017 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Sam Houston State Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında ikinci kez yüksek lisans yaptı ve gösterdiği üstün başarı nedeniyle Üniversite tarafından kendisine eğitimi süresince burs verildi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) değerlendiricisi olarak 2017 Yılında Abant İzzet Baysal, 2018 Yılında Bilecik Şeyh Edebali, 2019 Yılında Ardahan, 2020 Yılında Ondokuz Mayıs, 2021 Yılında Başkent, 2022 Yılında Süleyman Demirel ve 2023 Yılında Kilis 7 Aralık üniversitelerinde akreditasyon programları değerlendirmelerinde bulundu. 2022 yılında Eczacılık Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğini (ECZAKDER), YÖKAK İzleme Programı kapsamında değerlendirdi. Ayrıca Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneğinde (MiAK) Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Programlarının Akreditasyonunda Gözlemci olarak değerlendirmelerde bulundu.

2017 yılında Yazılım ve Siber Güvenlik Derneğini kurdu (www.softcybersec.org ). 2019 Yılında TBD Elâzığ Şubesini kurdu. 2000 yılından beri İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi Daimî Üyesi olarak görev yapmaktadır (www.ildek.org).

2013 yılından beri, oluşturduğu uluslararası konsorsiyum sayesinde IEEE tarafından desteklenen International Symposium on Digital Forensic and Security (www.isdfs.org)  etkinliğini yürütmektedir. 2020-2023 yılları arasında Türkiye Bilişim Derneği (TBD) şemsiyesi altında IEEE tarafından desteklenen International Informatics and Software Engineering Conference (IISEC) etkinliğinin Genel Başkanlığını yürüttü. 2024 yılında 28-30 Kasım 2024 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesinde “4. Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu’nun” Düzenleme Kurulunun eş başkanlığını yapmaktadır.

2020 yılında Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Profesörlük kadrosuna üçüncü kez atanarak Bölüm Başkanlığı ve dekanlık görevlerinde bulundu. Ağustos 2022 tarihinden beri Amerika Birleşik Devletleri’nde The University of Tennessee at Chattanooga’da projelerde görev almaktadır ve Mekatronik Mühendisliği Bölümünde farklı lisans dersleri vermektedir. Aynı zamanda Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne çevrimiçi dersler vermektedir.

400’ün üzerinde ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlandığı makale, bildiri ve kitapları bulunmaktadır. 1997-2000 yılları arasında BT/Haber gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 2000 yılından beri ise Günışığı Gazetesinde köşe yazarlığını sürdürmektedir (https://www.gunisigigazetesi.net/yazarlar).

Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce ve Almancayı ileri düzeyde bilmektedir.

32 İLDEK KONSEYİ BOLUTOPLANTI KAYIT DUYURUSU

İletişim fakülteleri aktif veya önceki dekanların, aktif veya önceki rektör ve rektör yardımcılarının katılacağı 32. İLDEK Konseyi toplantısı, 17-19 Ekim 2024 (Perşembe-Cumartesi) tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. İLDEK Konsey toplantısı, 2000 yılından beri her yıl kesintisiz sürdürülen bir etkinliktir. Bu toplantılar 24 yıldır yapılmakta ve katılımcılar iletişim fakültelerinin mevcut durumlarını, ileriye yönelik projeksiyonlarını, paydaşlarla iş birliklerini, eğitim ve öğretim müferadlarının değişen teknolojik gelişmelere uyarlanmasını vb. diğer konuları tartışmaktadır. İLDEK Konseyi Genel Kurulunun almış olduğu kararlar, öneri amacıyla ilgili resmi ve özel kurumlara iletilmektedir.

TOPLANTI KAYIT DUYURUSU

CIDA 2024 Symposium Paper Reviewer Assignment Form

İLDEK (İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi), İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi İşbirliği ile 4. Dijital Çağda İletişim Sempozyumu “Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka” teması ile 28-30 Kasım 2024 tarihleri Arasında, Gazimağusa, Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesinde yapılacak.

Sempozyum ile ilgili bilgiler https://cidainternational.org/ adresinde yayınlanmıştır.

Bu sempozyuma gönderilen bildirilerin hakemleri arasında yer almak istiyorsanız, burayı tıklayınız ve açılan penceredeki formu doldurunuz.

İletişim Fakültesi Dekanlarımızın CIDA 2024 sempozyumunu kendi fakültelerindeki akademisyenlere duyurmalarını istirham ediyoruz. Fakültelerinizde CIDA 2024 sempozyumuna hakem olmak isteyen akademisyenlerin bu formu doldurmaya teşvik etmenizi bekliyoruz. Saygılarımızla

İLDEK-İLAD-EMU